Açıklama
– Artvin yöresinin doğal bitki örtüsünde olan Akasya ağacının çiçek özlerinin toplanmasıyla oluşturulan, özellikle sinir sistemini koruyucu ve güçlendirici özelliği ile bilinmektedir.
– Bünyeyi sakinleştirme özelliğine de sahiptir. Akasya Balı, yerli safkan ve Kafkas arıları tarafından üretilen özel bir baldır.
– Kaçkar Dağlarının uzantısı olan Artvin havzasındaki çiçeklerden elde edilmiştir. Akasya balı doğal koşullarda, kendine özgü aroması ile çok özgün bir baldır.
– Bal çok uzun süreden beri tedavi edici ve tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır. Besleyici ve kuvvet vericidir. Mikropların üremesini önler.
– Yara iyileştirici etkiler gösterir. Çocuklarda sık görülen ağız iltihaplarına karşı önemli bir besin kaynağıdır.
– Bal, bileşiminde bulunan çeşitli vitamin, mineral, organik asit ve enzimler nedeniyle sindirimi kolay, besleyici ve birçok hastalığa karşı koruyucu ve tedavi edici özellikler gösterir.
– Balın, bileşim maddelerince zengin oluşu nedeniyle özellikle sağlıklı yaşamda önde gelen gıda maddeleri arasında yer almaktadır.
– Balın bilinen bu özellikleri sağlamasında, antimikrobiyel, antioksidan ve büyüme faktörü biyoaktivitesi gösteren bileşenler etkili olmaktadır”Yararları nedeniyle balın her gün düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir
Reviews
Henüz yorum yapılmamış