Açıklama
Arı Ekmeği; Arıların kendi yavrularını beslemek için doğadan topladıkları polenin,
petek gözlerine depolanırken, arının kendi bünyesinden kattığı salgılarla zenginleşmiş, belirli bir süre sonunda arının istediği kıvamda olgunlaşmış halidir.
Arı ekmek vitaminler, inorganik elementler, aminoasitler zengin bir kaynağıdır.
Kimyasal anayasa nem% 65, proteinleri yani% 14,% 12 karbonhidrat, yağlar% 5 ve inorganik elementler% 1. Kalan yüzde örneğin dekanoik asit, gama-globulin, nükleik asitler gibi çeşitli bileşikler tarafından oluşturulmuştur.
Doğal Özellikleri
Birçok hastalığa karşı bağışıklık sistemini güçlendirmekte
Zihin yorgunluğunu ve dikkat dağınıklığını önemli ölçüde azaltmakta
Arı ekmeği B vitaminleri olmak üzere hemen hemen bütün vitaminleri barındırmakta.
Yaşlanmayı geciktirmekte ve vücuda zindelik katmakta
İnsan vücuduna enerji vererek, performansı yükseltmekte
Sıksık antibiyotik kullananlarda meydana gelen sindirim sıkıntılarını ve bağırsak tembelliğine probiyotik türü katkı sağlamaktadır.
Çeşitli radyasyon terapileri sonucu oluşan; kan hücrelerinin sayısında azalma, kusma, halsizlik ve iştahsızlık gibi sorunları önemli ölçüde azalttığı saptanmıştır.
Dışarıdan gelen çiçek tozu ile petekte depolanmış arı ekmeği arasında enzim farkı var. Dışardan toplanan polende arının kattığı pek fazla bir şey yok, içeriğinde katma değer var.
Dışardan alınan çiçek tozunun etrafında kalın kabuk var, sindirimi çok zor. Petek gözünde beklemiş olanda kabuk incelmiş durumda sindirim ve faydalanma oranı çok daha yüksek.
Reviews
Henüz yorum yapılmamış