Çam balı 470gr (Muğla)  300,00 ,

Farkı ile ün salmış çam balı

Açıklama

Çam balı arıların çiçek poleninden değil, bir aracı böceğin salgısını kullanarak ürettiği, müstesna bir baldır.

Dünyadaki çam balı üretimin %90’ı Türkiye’de yapılmaktadır Kalitesi, aroması ve içerdiği zengin besin maddeleriyle Türk Çam Balına yurt dışından büyük bir talep vardır.

Çam balının en önemli özelliği kıvamı bozulmadan veya kristalleşmeden uzun süre saklanabilmesidir. Rengi çiçek ballarından daha koyudur.

Çam ballarının duyusal özellikleri çiçek ballarından farklıdır. Çam balları kendilerine has özel bir kokuya, tada ve renge sahiptir.

Çam ballarının glikoz ve früktoz içeriği çiçek ballarına göre daha düşüktür. Daha az tatlıdır ve boğazda yakıcı bir his bırakmaz.

Çam balları çiçek ballarından daha fazla miktarda enzim, aminoasit ve mineral madde içerir. Ancak çiçek ballarının da polen içeriği daha fazladır.

Solunum yollarını rahatlatır.

Reviews

Henüz yorum yapılmamış

İlk yorumu sen yap! “Çam balı 470gr (Muğla)”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir