Açıklama
Çam balı arıların çiçek poleninden değil, bir aracı böceğin salgısını kullanarak ürettiği, müstesna bir baldır.
Dünyadaki çam balı üretimin %90’ı Türkiye’de yapılmaktadır Kalitesi, aroması ve içerdiği zengin besin maddeleriyle Türk Çam Balına yurt dışından büyük bir talep vardır.
Çam balının en önemli özelliği kıvamı bozulmadan veya kristalleşmeden uzun süre saklanabilmesidir. Rengi çiçek ballarından daha koyudur.
Çam ballarının duyusal özellikleri çiçek ballarından farklıdır. Çam balları kendilerine has özel bir kokuya, tada ve renge sahiptir.
Çam ballarının glikoz ve früktoz içeriği çiçek ballarına göre daha düşüktür. Daha az tatlıdır ve boğazda yakıcı bir his bırakmaz.
Çam balları çiçek ballarından daha fazla miktarda enzim, aminoasit ve mineral madde içerir. Ancak çiçek ballarının da polen içeriği daha fazladır.
Solunum yollarını rahatlatır.
Reviews
Henüz yorum yapılmamış