Açıklama
Petek balın üretimi modern ( sandık,fenni) kovanlarda yapılmaktadır.Kovan içerisine dikdörtgen şeklindeki çıtaya temel petek yerleştirilip kovan içerisine yerleştirilir.Bu petek doğal ham petekten elde edilmekte ancak fabrika işleminden geçmektedir.
Temel peteği arı örmediği için petek sert bir yapıya sahip olup ağızda erimez ancak sağlık açısından herhangi bir sakıncası yoktur.
Peteği arı örmediğinden daha çok üretim yapıldığından fiyatı doğal petekli bala göre daha uygundur. Nektar bakımından doğal petekli baldan hiçbir farkı yoktur. Normal ballara göre prolin ve diasta değerleri açısından daha yüksek değerlere sahiptir.
Ürünümüz doğal olup doğal bal tebliğine uygun olarak üretilmiştir
* Ticari glikoz oranı %0’dır
Reviews
Henüz yorum yapılmamış